dimarts, 30 d’octubre de 2012

LA CANÇÓ DE L'ANY A L'OCTUBREAquest ha estat un any de petites decepcions en forma de nous discs de vells coneguts musicals que no han satisfet les meues expectatives, uns per excessivament previsibles, altres per tot el contrari.
Així que quan vaig escoltar el tema Yatton em vaig sorprendre moltíssim i molt agradablement: per un moment, vaig pensar que el Neu! –sí, els Neu! De la prehistòria del krautrock- també s’havien apuntat al revival dels clàssics, però no, no eren ells, ni tampoc els Can ni els Faust ni cap altre dels grups dels 80.
La cançó venia signada per uns desconeguts –per mi, és clar- de nom Beak. Vaig cercar més coses d’ells i em van seguir sorprenent positivament, tant que vaig acabar comprant-me el seu darrer cedé, i allà vaig descobrir que Beak és un grup encapçalat per Geoff Barrow, el dels Portishead. Vaja, qui ho anava a dir!
El cert és que la cançó Yatton, amb els seus espectaculars 30 primers segons i els seus cinc minuts llargs de motorik, l’he escoltada un i cent cops, i segueix agradant-me tant o més que el primer dia. És, per ara, la meua cançó de l’any.

8 comentaris:

 1. Respostes
  1. Aris, grills i granotes? Revisa els teus altaveus! [haw, haw, evidentment]

   Elimina
 2. Aquests els vaig descobrir jo abans que tu, per variar! ;-) La prova:

  http://bloguejat.blogspot.co.uk/2009/10/dilluns-musical-back-to-dusseldorf.html

  ResponElimina
  Respostes
  1. Salvador, ara si que m'has enxampat! Al menys, em queda el consol, en revisar el comentari que et vaig fer, que continuo pensant el mateix d'aquests Beak. Per cert, has escoltat la recopilació "Electrospective"? Interessant, com a mínim.

   Elimina
 3. També crec haver-la sentit com a 100 vegades, i voldria 100 més com a mínim...
  Gràcies Salvador per a ser tan gran investigador ;)... potser els coneixies perquè al laboratori feu servir granotes, com diu l'Aris? BP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara mateix demano hora al metge.....en Leblansky té amnèsia !!!

   Però estic esperant el comentari d'en Galderich... a veure si diu que no li agrada, contradient-se del que va opinar fa "3" anys !!! O potser també pateix amnèsia encomenada ?

   Elimina
 4. Carme, estic convençut que, si el Galderich no arriba a llegir el teu comentari, hauria dit que són molt dolents. A veure ara què dirà...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Quina pressió, pobre Galderich! :-) No hi va haver una gran investigació: els vaig descobrir accidentalment perquè sóc fan de Portishead i em va sorprendre agradablement que juguessin a ser Neu!... Em miraré això del Electrospective.

   Elimina