dilluns, 14 de juliol del 2014

ARRISCANT (EAST INDIA YOUTH: TOTAL STRIFE FOREVER)


Tot i que es pot fer servir en un sentit pejoratiu, inclassificable és un adjectiu que m’agrada sobretot quan fa referència a quelcom que se’n surt de la normalitat i apunta a la genialitat. Cert és que aquesta, la genialitat vull dir, és arriscada fins al punt que a la que es passa una mica de rosca pot caure en un ridícul esperpèntic.
L’atreviment és doncs un perill, i East India Youth –quin nom més bonic, oi?- es llença sense pensar-s’ho massa i surt de la normalitat en un disc, Total Strife Forever, que fuig dels adjectius musicals qualificatius concrets per fer-ne servir un bon grapat alhora: pop, art-pop, krautrock, folk, electrònica, experimental, coral, sintpop, ambient...

La elegantíssima i bella coberta del disc ja apunta molt alt, i el contingut no decep: les dues primeres peces instrumentals deixen pas a Dripping Down, la més melòdica de l’àlbum, i on apareix per primer cop la veu.  Dripping Down és un dels highlights del disc, junt amb Looking for Someone, que comença a capella i acaba amb regust de camps de cotó, i l’espectacular Heaven how long, una altra peça cantada que acaba en pura orgia instrumental a base de loops de sintetitzador i guitarra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada